Coś dla oka,duszy i ciała...
Blog > Komentarze do wpisu

Marcepanowe kartofelki

 

Bardzo,ale to bardzo lubię marcepan.

Do tej pory kupowałam gotowe prdukty:chlebki,kartofelki i inne batoniki,ale teraz postanowiłam zrobić je sama.

 

Marcepan swojej produkcji z samych migdałów,cukru pudru i amaretto,niebo w gębie...

 źródło: http://mojekuchennesmaki.blox.pl/tagi_b/568/marcepan.html

Składniki:

  • 20 gram zmielonych (bez skórki) migdałów
  • ½ szkl cukru pudru
  • 1 aromat migdałowy
  • ¼ szkl amaretto
  • 2-3 łyżki kakao (do obtoczenia)

Wykonanie:

Migdały,cukier puder,aromat i amaretto dokładnie mieszamy z sobą.Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wkładamy do lodówki na ok.30 minut.Następnie każdą kulkę obtaczamy w kakao.

 

Kartofelki marcepanowe...

piątek, 28 grudnia 2012, barwnymotyl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Dodatki na bloga
Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Dodatki na bloga
Dodatki na bloga
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Wszystkie przepisy są na Petitchef PL